Berat badan naik biasanya akan menjadi satu kerisauan buat ibu mengandung bila habis sahaja fasa morning sickness. Ibu akan rasa selera mula naik dan rasa bersemangat nak makan banyak.

Ada yang mula mengidam pelik-pelik. Teringat dulu masa saya mengandungkan anak pertama, setiap malam teringin nak makan roti canai. Roti canai setiap malam setiap hari, mestilah berat badan naik dengan jayanya kan?

Ada pula ibu mengandung yang rasa bila mengandung kena makan double dari biasa kan. Sebenarnya bukan kena makan double, yang penting kena makan makanan yang lebih bernutrisi sebab nutrien tu nak salurkan kepada bayi dalam kandungan kita.

Bayi dalam kandungan akan membesar sihat dengan nutrien yang berkualiti.

Bila mengandungkan anak kedua, saya dah mula buat pilihan yang bijak. Taknak dah berat badan naik mendadak.

Jadi, setiap kali rasa nak makan/craving waktu malam, saya akan minum protein ESP. Bila minum protein ESP, rasa cepat kenyang dan tak nak makan dah benda lain. Kenyang pun lama juga.

Apa Kepentingan Protein Kepada Ibu Mengandung?

Penting bagi ibu mengandung dapatkan sumber nutrien yang berkhasiat. Protein juga salah satu nutrien yang paling penting ibarat batu-bata yang membina hampir seluruh bahagian tubuh badan manusia.

Oleh itu, ibu mengandung memerlukan protein yang lebih daripada biasa, untuk pembentukan bayi yang sihat.

Untuk ibu-ibu mengandung yang tengah cari alternatif hilangkan rasa lapar waktu malam dan risau berat badan naik, boleh dapatkan Protein ESP dengan saya ya 😀

Klik saja di sini,

Pengedar Shaklee Dibimbing Doktor, Saintis dan Pakar Nutrisi bertauliah KKM