Jom kurus sebelum raya

Kurang seminggu lagi kita nak berpuasa, nanti pejam celik pejam celik dah nak raya pula. Raya ni mestilah ramai nak tampil kurus cantik bergaya. Boleh sangat nak kurus sebelum raya dengan Set Kurus Shaklee tau.

Bila kata nak kurus ni kalau boleh kita nak kurus secara sihat. Ada banyak cara yang orang sekarang buat untuk kurus. Ada yang sanggup ambil pil kurus yang membahayakan kesihatan disebabkan nak sangat kurus dengan cepat, habis tergadai kesihatan diri sendiri.

Cuba bayangkan badan kita yang dah menternak lemak bertahun-tahun, takkan nak kurus dalam sehari dua pula kan? Jadi, proses untuk turunkan berat ni ambil masa sikit biasanya. Ada tu pula yang dah berjaya turunkan berat, tapi lepas tu tiba-tiba berat naik mendadak lebih teruk dari fasa awal dulu. Itu kita namakan ‘Yo-Yo Effect’

Salah satu faktor ‘yoyo effect’ ni jadi bila seseorang dah mula berjaya kurus, terus berbalik pada cara pemakanan dan lifestyle kepada yang asal. Pengalaman seorang sahabat saya yang dah lama ikhtiar nak turunkan berat, dia dah cuba pelbagai cara dan diet, akhirnya dengan Modul Fat to Fit, FTF dia dapat kurangkan peha bergesel semasa berjalan, lengan pun dah tak labuh melambai-lambai. Rupanya dalam FTF tu peserta disarankan untuk amalkan Set Kurus Shaklee juga.

Apa yang ada dalam set kurus ni?

Sekarang tengah ada promosi untuk Set Kurus yang sihat.

Cinch Chocolate

Cinch Chocolate boleh dijadikan sebagai meal replacement. Selain itu, cinch choc membekalkan tenaga segera yang kaya dengan protein dan kalsium. Untuk orang yang nak kurus, leucine dalam cinch choc ni akan bantu untuk ‘shaping’ kan semula badan kita.

Omega Guard

Omega guard merupakan minyak ikan dengan 3 kali proses penyulingan, bantu pembakaran lemak dengan bertindak balas lebih baik terhadap hormon leptin. Dalam bahasa ringkasnya, hormon leptin ni akan ‘memberitahu’ otak kita untuk mengurangkan selera makan.

Herb-Lax

HerbLax membantu mencuci usus supaya penyerapan nutrien supplement yang kita ambil dapat diserap dengan baik dalam badan, sekaligus melancarkan proses penurunan berat badan.

Lecithin

Lecithin membantu memecahkan lemak yang berada di bawah kulit kita, sekaligus membantu penurunan berat badan.

Cukupkah dengan mengamalkan Set Kurus Shaklee sahaja?

Saya teruja nak bercerita tentang kawan-kawan saya yang telah berjaya turun berat dengan Set Kurus Shaklee dan mengamalkan Modul Fat to Fit (FTF). Hasilnya sangat power bila digabungkan supplement shaklee dan amalan pemakanan sihat seperti dalam modul FTF.

Biasanya kita selalu dengar kalau nak kurus, ramai yang tak makan nasi, diet hanya makan oat dan ada juga yang berlapar tahan makan kan?

Tapi tidak dalam FTF ni, kita boleh makan nasi dan lauk-lauk bersantan yang sedap-sedap. Terliur setiap kali tengok menu-menu yang peserta FTF ni. Peserta dalam FTF akan dibimbing oleh Expert Coach dari mula dan akan ada support group juga.

Jom kita tengok apa kata peserta FTF..

Best kan tengok result semua peserta FTF, jom siapa yang nak kurus sebelum raya dapatkan Set Kurus Shaklee dengan saya, Pengedar Shaklee dibimbing Doktor Perubatan, Sainits Terkemuka dan Pakar Nutrisi Bertauliah KKM.

Oh ya, menjelang lagi beberapa hari nak berpuasa, saya nak ajak kita sama-sama manfaatkan peluang berpuasa ni untuk reset semula sistem badan kita supaya dapat berfungsi dengan effisien lagi. Jadikan Ramadhan kali ini Ramadhan yang gembira dan penuh tenaga dengan Set Puasa Shaklee.

#shakleetriumph2023

#shakleethrive2023

#blogmegashaklee