Supplements Terbaik? Siapa yang mencari tentang supplement terbaik ni bagus tau, sebab dia mesti nak kan yang terbaik untuk kesihatan diri dia dan keluarga tersayang kan? Saya sendiri dah masuk 10 tahun amalkan Shaklee. Jom saya ceritakan kenapa Shaklee merupakan Supplement terbaik di Malaysia.

Mami upline saya bergambar dengan Trofi Trusted Brand Award

Shaklee Pemenang Trusted Brand Awards

Shaklee telah memenangi Trusted Brand Awards bagi kategori vitamin dan suplemen untuk dua tahun berturut- turut dari tahun 2021 dan 2022. Trusted Brand Awards ini adalah satu anugerah berprestij yang dibuat oleh  pihak ketiga tau, bukan Shaklee yang buat tapi Readers Digest yang buat survey ini kepada penggunanya.

Kiranya Supplements Terbaik Shaklee ni dipercayai di Malaysia hingga layak dapat Gold Award. Pemenang untuk anugerah ini perlu mempunyai kriteria seperti memenuhi keperluan pengguna, memberi manfaat, perlu menjadi syarikat yang bertanggungjawab dan menjalankan tanggungjawab sosial.

Jadi kemenangan dua tahun berturut-turut ini bukti produk Shaklee merupakan Supplements Terbaik di Malaysia.

Shaklee Produk yang Selamat

Pernah lihat mana-mana selebriti menjadi duta Shaklee? Sebenarnya Shaklee tiada duta kerana Shaklee lebih bijak menyalurkan modal kepada Research & Development.

Shaklee lebih komited setiap tahun:

  1. Menyaring lebih 350 bahan tecemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani termasuk menyaring logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob.
  2. Membuat lebih daripada 250 ujian racun serangga.
  3. Menjalankan lebih 10,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan oleh pengguna.
  4. Memastikan produk Shaklee tiada bahan pengawet, pemanis atau perisa tiruan.  
  5. Menghasilkan produk bebas gluten supaya pengguna memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat.
  6. Menghasilkan produk BUKAN GMO bermula dari peringkat biji benih hingga ke proses pengilangan.
  7. Menghasilkan produk Home Care terbiodegradasi yang tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat mengambil tanggungjawab dan amanah untuk menjadikan planet kita lebih sihat sepanjang masa.
  8. Tidak melakukan ujian terhadap haiwan  
Pusat Inovasi Forrest C. Shaklee telah dibuka secara rasmi pada 20 April 2015

Shaklee Produk yang Terbukti (proven)

Produk Shaklee bukan produk yang dibancuh-bancuh dalam rumah atau belakang rumah, ianya dihasilkan dan diformulakan oleh para saintis terkemuka dengan menggunakan bahan dan ramuan yang tulen dari alam semula jadi.

Semua produk dalam portfolio Shaklee akan dibangunkan dan diuji di dalam Pusat Inovasi Global Dr. Forrest C. Shaklee yang memiliki peralatan saintifk yang moden dan termaju untuk memastikan produk Shaklee memenuhi dan melangkaui standard tertinggi industri.

Apabila semuanya terbukti dengan kajian, barulah produk shaklee dipasarkan.

Produk-produk shaklee yang membantu meningkatkan kesihatan

Produk Shaklee ada Landmark Study

Landmark study ni kajian yang dijalankan oleh pihak ketiga yang CEO Shaklee Mr. Roger Barnett request untuk buat kajian ini. Shaklee sahaja satu-satu company yang ada Landmark Study.

Keputusan Kajian ini samada elok atau tidak akan di terbitkan juga oleh pihak ketiga ini. Ada ke syarikat yang sanggup ambil risiko macam ini? Nantikan saya akan share lebihdetail lagi tentnag Landmark Study ni.

Kesimpulan hasil dari kajian ni, mereka yang mengamalkan Shaklee selama 20 tahun mempunyai tahap kesihatan yang sangat baik.

Saintis Shaklee yang memastikan formulasi terbaik untuk produk

Shaklee Mempunyai Barisan Saintis yang hebat

Shaklee mempunyai lebih daripada 60 saintis, dan pusat penyelidikan yang berpusat di Pleasanton. Salah seorang Saintis ialah Professor Elizabeth H. Blackburn sebagai Penasihat Lembaga Saintifik Shaklee. 

Professor Elizabeth H. Blackburn, 2009 adalah penerima anugerah Nobel dan peneraju di dalam bidang kajian telomere and telomerase, dimana beliau telah menemui telomere yang melindungi kromosom dalam DNA.

Daripada kelima-lima point yang saya kongsikan ini menghasilkan Supplements Terbaik di Malaysia dan juga ramai Shaklee Lover (Pengguna Shaklee Tegar) yang berpuluh-puluh tahun mengamalkan Shaklee sehingga kini. Dan Produk yang menjadi kegilaan ramai sekarang adalah Set Kurus Shaklee yang tengah hangat promosi pada bulan ini.

Shaklee Lover yang dah Fall in Love dengan produk ni akan setia menggunakan shaklee kerana mereka rasa lebih sihat, lebih bertenaga, lebih fokus dan gembira. Jom dapatkan produk shaklee dari saya Pengedar Shaklee Dibimbing Doktor Perubatan, Saintis Terkemuka dan Pakar Nutrisi Bertauliah KKM.

#shakleethrieve2023

#shakleetriumph2023

#blogmegashaklee