Ha… terkejut ke boleh kurus walaupun dapat makan nasi dengan lauk sedap-sedap. Kalau anda adalah orang yang macam saya tak boleh skip nasi walau sehari, lidah melayu orang panggil kan..

Maka anda berada pada entry yang betul..

Tengok ni antara menu-menu yang anda boleh makan untuk kurus.

Okey sebelum tu jom kita cek semula kenapa kita nak kurus?

Kena identify dulu tujuan kita nak kurus tu. Ada yang nak kurus sebab nak nampak cantik, ada yang nak kurus sebab dia dah alami sesuatu penyakit, dan ada yang nak kurus sebab dia nak baiki semula sistem badan dia supaya dapat berfungsi dengan baik.

So, anda dalam kategori mana?

Sejak saya join Amazing Fat To Fit dengan bimbingan dari Ilmu Dr. Mizam Baha, Dr. Norman Norawi, Saintis Prof Dr. Redza dan beberapa lagi nama yang ternama, saya dapat simpulkan beberapa point penting untuk kita kurus dengan cepat.

Cara Kurus Dengan Cepat

Cara Kurus Dengan Cepat adalah dengan mengubah gaya hidup dan pemakanan seharian kita. Ramai yang ingat kita perlu banyakkan exercise supaya lemak dibakar dengan cepat. Tapi sebenarnya, hanya 20% sahaja exercise menyumbang kepada proses turunkan berat badan dan selebihnya 80% bergantung kepada lifestyle diet pemakanan kita setiap hari.

Cuba amalkan 3 cara ini dahulu secara konsisten, anda akan nampak hasilnya yang ketara.

  • Tinggalkan gula putih, karbohidrat ringkas, dan makanan proses – Gula putih akan menyebabkan paras insulin kita meningkat dan badan kita akan berada dalam mode menyimpan lemak berlebihan dalam badan.
  • Banyakkan makan lemak sihat seperti avocado, dark chocolate, telur, minyak zaitun, minyak kelapa – Menggantikan karbohidrat yang tidak sihat dengan minyak sihat adalah kaedah yang baik untuk mengawal glukosa darah.
  • Dapatkan tidur yang cukup – Mengikut saintis, tidur dan berat badan sudah lama berkait rapat. Secara purata, orang yang tak cukup tidur berisiko naik berat badan. Kajian kepada 70,000 wanita menunjukkan mereka yang tidur selama 5 jam sehari lebih cenderung menambah berat badan sebanyak 32% berbanding individu yang tidur sekurang-kurangnya 7 jam.

Boleh Kurus ke Dengan Amalkan Supplement Sahaja?

“Sis saya nak order Set Kurus Shaklee”

“Biasa berapa lama ya kita boleh kurus lepas makan set ini?”

Ada yang beranggapan bila dah makan set kurus shaklee ni boleh automatik jadi kurus dengan cepat. Cuba bayangkan dah berapa lama kita menternak lemak-lemak di badan kita, dah berpuluh tahun lamanya. Tiba-tiba kita berangan nak kurus dalam masa tiga hari, itu sangat mustahil secara logiknya.

Anda perlu sedar bahawa proses nak kurus dengan cepat perlukan masa dan ianya adalah satu proses yang memerlukan mahar kesabaran dan konsisten dan tidak jadi hanya dengan mengamalkan set ini sahaja.

Apa yang anda perlu buat ialah, anda perlu dapatkan bimbingan dari pengedar shaklee yang expert untuk guide anda consume Set Kurus Shaklee dengan berkesan dan gabungan beberapa teknik eksklusif untuk turunkan berat dengan cepat.

Semua ini terbukti dalam Amazing Fat To Fit, bila ada yang berjaya turun 7kg dalam sebulan walaupun makan nasi, ada yang dapat inchloss selepas seminggu amalkan FTF, ini semua hasil bimbingan expert coach FTF.

Testimoni Peserta Amazing Fat to Fit

Ibu ini dah dapat berat asal masa pregnantkan anak ketiga, turun 5kg lepas follow FTF sambil menyusukan baby.

Baru 2 minggu join FTF dah terasa seluar longgar habis. Inilah effect best yang kita nak kan 😍

Dengan FTF peha mengecil dah takde lah berlaga dengan peha sebelah bila berjalan 😅

Selepas FTF terus hilang craving benda manis. Alhamdulillah, bukan kurus saja kita dapat, FTF kembalikan semula sistem badan yang lebih sihat dan efektif.

Amacam?

Anda berminat nak serta Amazing Fat To Fit?

Hubungi saya segera ya di talian 013-3943706 😉