Multivitamin Vita-Lize Nutrisi Penting Untuk Kesihatan Optimum. Dalam entry kali ni saya nak kongsi dengan anda semua tentang miltivitamin shaklee formula baru, dulu namanya VitaLea, kini nama baru Vita-Lize.

MULTIVITAMIN SHAKLEE telah dicipta oleh Dr Forest C Shaklee pada tahun 1915. Dah masuk 108 tahun rupanya multivitamin ini wujud dekat dunia. Bangga pula rasanya bila makan multivitamin tertua di dunia, masih tetap utuh dalam pasaran membantu kesihatan manusia.

Kebaikan Mengambil Multivitamin Setiap Hari

Mengisi Jurang Nutrisi
Setiap hari, kita tak mampu memenuhi keperluan nutrisi yang berkualiti untuk badan kita atas pelbagai faktor, contohnya bila makan sayur sekali pun, banyak zat sayur dah termusnah dengan cara masak dalam suhu yang tinggi.

Meningkatkan Kualiti Tenaga
Bila amalkan multivitamin, badan jadi lebih bertenaga kerana mendapat segala keperluan dia untuk sihat. Macam kita bila dapat nasi, terus rasa kenyang dan tak lemau. Kalau sel-sel dalam badan kita, makanan mereka adalah nutrien yang sihat seperti apa yang ada dalam multivitamin.

Menambahbaik mood
Dengan amalkan multivitamin, badan kita pasti dapat nutrisi lengkap sehingga menjadikan fungsi badan dapat berfungsi dengan baik, sekaligus emosi dan fizikal kita sentiasa dalam keadaan yang baik.

Adakah rakyat Malaysia mengambil nutrien yang mencukupi setiap hari?

Sukar sebenarnya pada zaman sekarang kita nak amalkan pemakanan yang sihat dan cukup nutrien setiap hari. Jadi pengambilan Multivitamin sangatlah digalakkan.

Multivitamin yang mana paling terbaik untuk kita?

Berdasarkan perbezaan multivitamin di pasaran, kita dapat nilaikan sendiri jenama multivitamin yang mana lebih berkualiti 😊

Pilihlah multivitamin shaklee yang mempunyai Kajian Klinikal (Landmark Study).