Jeragat ialah bintik-bintik kecil yang memenuhi bahagian muka anda seperti dahi, pipi, hidung, dan kawasan sekitar mulut dan jeragat selalunya kelihatan lebih gelap dari warna kulit asal serta menyebabkan tona kulit anda nampak seperti tidak sekata. Bila berkait dengan kecantikan kulit muka samada wanita atau lelaki ianya sikit sebanyak akan menyumbang kepada faktor tidak selesa dan malu untuk berhadapan dengan orang ramai. Jempu baca tentang PETUA HILANGKAN JERAGAT dengan berkesan hasil penulisan sahabat saya.

Bagaimana Jeragat Terjadi?

Jeragat juga dikenali sebagai adik kepada jerawat di mana ia kelihatan seperti lekukan kecil pada kulit muka. Ia adalah disebabkan oleh pembentukan minyak, sel-sel kulit yang mati dan juga bakteria di bahagian liang-liang muka.

Apakah Punca Jeragat Terjadi?

  • Terdedah kepada sinar matahari – Sinaran Ultraviolet (UV) Ultraviolet A – Cahaya ini adalah cahaya yang paling banyak dalam matahari yang boleh menembusi lapisan kulit atas dengan mudah. Cahaya UV A akan menyebabkan kerosakan pada tisu-tisu penyambung seterusnya menyebabkan masalah kulit serta punca terjadinya jeragat dan yang lebih teruk kanser kulit. Ultraviolet B – Cahaya ini adalah kurang berbanding UV A kerana UV B kebanyakannya telah diserap oleh lapisan ozon. Cahaya UV B ini akan menyebabkan kulit menjadi terbakar atau sunburn.
  • Penggunaan kosmetik yang bahaya -Bahan-bahan terlarang yang digunakan dalam kosmetik boleh menyebabkan kerosakan kulit kepada pemakai.
  • Perubahan Hormon – Pengambilan pil perancang kehamilan merupakan salah satu juga punca terjadinya jeragat walaupun seseorang itu tidak mempunyai sejarah di dalam keluarga yang mengalami jeragat.

Petua Hilangkan Jeragat

Membasuh Muka Dua Kali Sehari

Kita perlu menjaga kebersihan kulit muka dengan membasuh muka menggunakan pencuci muka yang selamat dan bebas bahan kimia bahaya. Apabila mencuci muka, kita dapat mengelakkan pembentukan sel-sel minyak di kulit muka kita. Dan elakkan memakai mekap terlalu lama.

Amalkan Gaya Pemakanan Sihat

Apabila mengetahui bahawa minyak adalah salah satu punca aterbentuknya jeragat, menghadkan pengambilan makanan yang berminyak adalah suatu perkara yang bagus.

Sentiasa makan buah-buahan dan sayur-sayuran serta minum air yang banyak untuk meningkatkan tahap kesihatan badan anda, dan badan yang sihat akan menyebabkan kulit juga menjadi sihat.

Supplement Kulit Sihat Shaklee

Kulit akan jadi lebih sihat apabila ia dapat nutrisi kulit yang baik dan berkualiti. Jom lihat apa kesannya bila kulit wajah kita dibelai oleh nutrisi yang sihat.

Seronoknya bila dapat kesan yang best macam ni kan?

Daripada kulit nampak gelap hasil dari pengumpulan jeragat di muka, menjadi bersih dan jeragat makin pudar.

Nak dapatkan hasil yang sama seperti Testimoni Jeragat Makin Pudar dengan Shaklee, terus wasap sahaja saya ya di talian 013-3943706.