VITAMIN E dikenali sebagai veetamin yang larut-lemak. Ianya mempunyai ciri antioksidan yang melawan radikal bebas di dalam badan. Selain itu, ianya juga merupakan vitamin yang penting dan diperlukan tubuh badan untuk organ-organ tubuh badan berfungsi dengan baik.

Antara makanan yang kaya dengan Veetamin E adalah – Minyak kacang soya, kacang almond, buah labu, asparagus, mangga dan avokado.

Apakah Manfaatnya untuk manusia?

Menyokong Kesihatan Jantung.

Vitamin E dapat menambah baik peredaran darah dan mengekalkan kesihatan jantung. Ianya dapat membantu menghalang oksidasi kolesterol LDL untuk mengurangkan risiko pembentukan plak dalam saluran darah.

Ianya juga membantu menyokong kesihatan jantung untuk mengepam 7,570 L darah sehari. Kombinasi bersama Coq Trol Plus dapat membantu kesihatan jantung anda.

Menambah Baik Pergerakan Sperma

Sperma adalah sel paling kecil di dalam badan manusia. Vitamin E dapat membantu melindungi membran sel sperma daripada rosak dan bekerjasama dengan Selenium untuk melindungi ciri-ciri sperma.

Satu kajian dibuat kepada 690 lelaki yang tidak subur, mereka diberikan suplemen Selenium dan Veetamin E selama 14 minggu dan hasilnya:

  • 10.8% kehamilan terus
  • 36.6 % tiada maklum balas
  • 52.6% penambahbaikan dari segi pergerakan sperma dan morfologi.

Mengekalkan Kulit Berseri

Kulit merupakan organ terbesar manusia. Vitamin E dapat membantu mengurangkan keradangan pada kulit yang berpunca dari radikal bebas serta membantu menguatkan lapisan kulit dan melindungi daripada kerosakan. Ianya juga Berfungsi sebagai antiradang semulajadi untuk meredakan dan menenangkan kulit.

Fungsi Otak yang Lebih Baik

Otak manusia terbentuk sempurna pada umur 25 tahun, vitamin E mempunyai kemampuan menerima dan menggunakan DHA di dalam neuron dan dapat menambah baik fungsi kognitif, tetapi juga mengurangkan risiko penyakit Alzheimer.

Sangat banyak manfaat Vitamin ini dalam kehidupan manusia. Saya just nak bagi tahu bulan ni shaklee ada buat Merdeka Clearance Sale, dan salah satu produk promosinya ialah Vitamin E 😍

Jom kita tengok apa kata mereka yang dah cuba produk ini untuk kesihatan kulit.

Untuk anda yang nak order shaklee, terus order dengan saya di talian 013-3943706 ya 😊